Rotweine

Kékfrankos

Kékfrankos- Blauburger Cuvée száraz vörösbor. A Blauburger az Oportó és a kékfrankos keresztezéséből jött létre. Hasonlóan, mint a Kékfrankosnak cukortartalmuk közepes, savtartalmuk közepesnél nagyobb, extrakttartalmuk közepes. Mélyvörös színű, csersavdús, zamatokban gazdag, markáns vörösbor. Ideális kísérője vad és marhahúsból készült ételeknek.

Fogyasztását 16-18 0C-ra hűtve ajánljuk.

Ár: 1.500 HUF

Pinot Noir

Egri Pinot Noire  száraz vörösbor. Franciaországból származik, Burgundia és Champagne egyik fő fajtája. Közepes termőképességű, közepes mennyiségű cukrot és színanyagot, egyben sok savat tartalmaz. Borának cukormentes extrakttartalma, illat- és zamatanyag- tartalma közepes.

Vadhúsokhoz ajánljuk 16-18°C-on.

Ár: 1.500 HUF

Cabernet Sauvignon-Franc

Egri Cabernet Sauvignon- Cabertnet Franc száraz vörösbor. Francia származású, az egyik legelterjedtebb szőlőfajta a világon. A két cabernet fajta a főbb jellemzők alapján közel áll egymáshoz. Színe mélyvörös, cserzőanyagokban gazdag, zamata intenzív, hosszú, extrakttartalma magas. Az összeházasított borok illata málnára valamint zöldpaprika aromára emlékeztet. Alkoholtartalma 13 %v/v.

Magyaros ételekhez ajánljuk 16-18 °C-ra hűtve.

Ár: 2.000 HUF

Egri Merlot

Aranyérmes vörös szárazbor. Egyes fajtákat Barrique hordókban érleljük, melyeknek felülmúlhatatlan ízvilágát az érlelési eljárás során még jobban tökéletesíthetünk.

Ár: 2.000 HUF

Menoire (Kék Medoc)

Egri Menoire (Kékmedoc) édes vörösbor. A Menoire francia eredetű korán érő kékszőlő, másik elnevezése Magyarországon a Kékmedoc. Színe rubinvörös, illatában fűszeres, zamatos meggy íz váltakozik.

Ajánlott fogyasztás: 16-18 0C-on, édességekhez, desszerthez.

Ár: 1.500 HUF

Édes Mámor

Édes vörösbor.

Ár: 1.500 HUF

Csibész Cuvée

Félszáraz vörösbor. Bíborkadarka és Merlot házasításából születik.

Ár: 2.000 HUF

Merlot

Francia eredetű félédes vörösbor. A nagy kékszőlő-fajták egyike. Illata sokszor az érett szilvát idézi. A nemzetközi szakirodalom természetesen elsősorban vörös húsra épülő fogásokhoz ajánlja, itt azonban széles palettán mozgunk a pikáns mexikói fogásoktól, a nehezebb húsos ragukkal tálalt olasz tésztaételeken át, egészen egy vadpástétomig sok fogás szóba jöhet. 

Ár: 2.000 HUF

Syrah

Telt ízvilágú száraz vörösbor. A többi, fontos kék világfajtához hasonlóan a syrah is elsősorban komoly boraival vívta ki a legtöbb elismerést. Hála gazdag aromáinak, jó sav- és tanninszerkezetének általában jól érlelhető bort ad.

Ár: 2.000 HUF

Cabernet Franc

A szőlőfajtára inkább jellemző egy herbális, fűszeres aromakészlet, mint a cabernet sauvignon-ra, amely különösen erősen megmutatkozhat, ha nem megfelelő a terméskorlátozás vagy szélsőségesen hideg az évjárat. A cabernet franc bor mélyvörös színű, száraz minőségi vörösbor, jelentős extrakt és élénk csersavtartalommal. Illatában a piros bogyós gyümölcsök – főként a málna, cseresznye, szilva és eper – jelennek meg, borsos fűszeresség és hosszú utóíz jellemzi. A cabernet franc bora a nemes, fűszeres húsételekhez igazodik leginkább.

Ár: 1.500 HUF

In der obigen Liste finden Sie unsere Flaschenweine. Wir verkaufen auch Weine, die in 2-Liter-Plastikflaschen gekauft werden können. Derzeit sind folgende Weine erhältlich:

Weißweine:

  • Egri Leányka (trocken) 600 HUF / liter
  • Rizling-Zenit Cuvée (trocken) 600 HUF / liter
  • Tramini (halbsüß) 600 HUF / liter
  • Ottonel Muskotály (süß) 600 HUF / liter
  • Chardonnay (trocken) 600 HUF / liter

Rotweine:

  • Egri Cuvée (trocken) 600 HUF / liter
  • Egri Kékfrakos (trocken) 600 HUF / liter
  • Merlot (trocken) 600 HUF / liter
  • Medina (süß) 600 HUF / liter
  • Cabernet Cuvée (Cabernet Sauvignon und Cabernet Franc Traubensorten) 1000 HUF / liter

Rosé Cuvée:

Cabernet, Merlot és Kékfrankos Trauben trocken und halbtrocken Roséweine 600 HUF / liter

Herzlich Willkommen

Öffnungszeiten:
Montag – Sonntag: 08:00 – 20:00