Vörösboraink

Kékfrankos (száraz)

Kékfrankos száraz vörösbor.

Cukortartalma közepes, savtartalmuk közepesnél nagyobb, extrakttartalmuk közepes. Mélyvörös színű, csersavdús, zamatokban gazdag, markáns vörösbor. Ideális kísérője vad és marhahúsból készült ételeknek.

Fogyasztását 16-18 0C-ra hűtve ajánljuk.

Ár: 2.500 HUF

Pinot Noir (száraz)

Egri Pinot Noire  száraz vörösbor. Franciaországból származik, Burgundia és Champagne egyik fő fajtája. Közepes termőképességű, közepes mennyiségű cukrot és színanyagot, egyben sok savat tartalmaz. Borának cukormentes extrakttartalma, illat- és zamatanyag- tartalma közepes.

Vadhúsokhoz ajánljuk 16-18°C-on.

Ár: 1.900 HUF

Cabernet Sauvignon-Franc (száraz)

Egri Cabernet Sauvignon- Cabernet Franc száraz vörösbor. Francia származású, az egyik legelterjedtebb szőlőfajta a világon. A két cabernet fajta a főbb jellemzők alapján közel áll egymáshoz. Színe mélyvörös, cserzőanyagokban gazdag, zamata intenzív, hosszú, extrakttartalma magas. Az összeházasított borok illata málnára valamint zöldpaprika aromára emlékeztet. Alkoholtartalma 13 %v/v.

Magyaros ételekhez ajánljuk 16-18 °C-ra hűtve.

Ár: 3.500 HUF

Egri Merlot (száraz)

Aranyérmes vörös szárazbor. Egyes fajtákat Barrique hordókban érleljük, melyeknek felülmúlhatatlan ízvilágát az érlelési eljárás során még jobban tökéletesíthetünk.

Ár: 3.500 HUF

Menoire (Kék Medoc) (édes)

Egri Menoire (Kékmedoc) édes vörösbor. A Menoire francia eredetű korán érő kékszőlő, másik elnevezése Magyarországon a Kékmedoc. Színe rubinvörös, illatában fűszeres, zamatos meggy íz váltakozik.

Ajánlott fogyasztás: 16-18 0C-on, édességekhez, desszerthez.

Ár: 2.500 HUF

Édes Mámor (édes)

Régen Medoc noir néven volt ismert. A Medoc Noirt keresztezték a Seyve Villard fajtával és jött létre a Medina. Általában bíborvörös színűek és kifejezetten fűszeres, illatos földes jegyek jellemzik. Nem túl harsány tanninjai és parfümös aromái miatt a karakteresebb sertés, marha és vadhúsokhoz is ajánljuk, 14-16 ℃ -on. 

Ár: 2.500 HUF

Csibész Cuvée (félszáraz)

Merlot és Bíborkadarka házasításával készült  félszáraz vörös bor. Mélyvörös színnel, magas alkohollal, közepes savakkal és tanninnal rendelkezik. Évjáratokban érett gyümölcsösség szeder, áfonya, szilva, lekvárosság és virágos tónusok bukkannak fel. 14-16℃ -on ajánljuk, vadak és vörös húsú ételekhez. 

Ár: 3.500 HUF

Merlot (félédes)

Francia eredetű félédes vörösbor. A nagy kékszőlő-fajták egyike. Illata sokszor az érett szilvát idézi. A nemzetközi szakirodalom természetesen elsősorban vörös húsra épülő fogásokhoz ajánlja, itt azonban széles palettán mozgunk a pikáns mexikói fogásoktól, a nehezebb húsos ragukkal tálalt olasz tésztaételeken át, egészen egy vadpástétomig sok fogás szóba jöhet. 

Ár: 2.500 HUF

Syrah (száraz)

Telt ízvilágú száraz vörösbor. A többi, fontos kék világfajtához hasonlóan a syrah is elsősorban komoly boraival vívta ki a legtöbb elismerést. Hála gazdag aromáinak, jó sav- és tanninszerkezetének általában jól érlelhető bort ad.

Ár: 3.500 HUF

Cabernet Franc

A szőlőfajtára inkább jellemző egy herbális, fűszeres aromakészlet, mint a cabernet sauvignon-ra, amely különösen erősen megmutatkozhat, ha nem megfelelő a terméskorlátozás vagy szélsőségesen hideg az évjárat. A cabernet franc bor mélyvörös színű, száraz minőségi vörösbor, jelentős extrakt és élénk csersavtartalommal. Illatában a piros bogyós gyümölcsök – főként a málna, cseresznye, szilva és eper – jelennek meg, borsos fűszeresség és hosszú utóíz jellemzi. A cabernet franc bora a nemes, fűszeres húsételekhez igazodik leginkább.

Ár: 1.500 HUF

Látogasson el az egri pincénkbe ahol a borok mellé fogyaszthatnak házi pogácsát, zsíros kenyeret illetve sajt- és hústálakat.

A fenti listában találhatóak a palackozott boraink. Ezen kívül értékesítünk lédig kimérős borokat is melyeket 2 literes műanyag palackos kiszerelésben tudnak megrendelni vagy a pincénkben elfogyasztani. Jelenleg az alábbi kimérős borok elérhetőek:

Lédig fehérborok:

Lédig vörösborok:

Rosé Cuvée:

Cabernet, Merlot és Kékfrankos szőlőből készült száraz és félszáraz rosébor
1000 HUF / liter

Borok rendelése:

Az árak tartalmazzák az ÁFA-t és 0,75 literes palackokra értendőek kivéve a jégborok esetében, illetve a lédig kimérős borokat 2 literes műanyag palackokban értékesítjük. Az itt felsorolt borainkat meg tudják rendelni telefonon, e-mailen keresztül illetve az alábbi mezők kitöltésével. Kérjük adja meg a pontos nevét, címét, telefonos valamint internetes elérhetőségét. A kiszállítás 5 munkanapon belül Magyarország területén érhető el 3.500 forinttól. A kiszállítás díja változik a megrendelt mennyiség alapján. A fizetés utánvéttel történik a futárnál. Rendszeres rendelés esetén kedvezményeket biztosítunk és év végén megajándékozzuk törzsvendégeinket.

Kérem adja meg a kiszállítás pontos címét (emelet, ajtó)
Kérem írja le a megrendelni kívánt borokat tételesen felsorolva és a pontos darabszámot

Tájékoztatjuk, hogy az itt megadott adatok nem lesznek tárolva, illetve továbbítva harmadik fél felé. A kiszállítás teljesítése után az adataik törlésre kerülnek és új rendelés esetén ismételten meg kell adnia azokat. 

Szeretettel várjuk

Nyitvatartás:

Március 01.- Október 31. : 08:00-20:00
November 01.- Február 28. : 08:00-18:00