fehérboraink

Egri Leányka (száraz)

Erdélyből származó, minőségi száraz fehérborszőlő-fajta. Bőtermő, korán érő, közepes cukortartalmú. Bora diszkréten nektár illatú és ízű, többnyire lágy. Extrakttartalma közepes. Az Egri leánykát szárnyasokhoz, borjú- és báránysültekhez ajánljuk 12-14 0C-ra hűtve.

Ár: 2.500 HUF

Tramini (félédes)

Fehér félédes bor. A Tramini csodálatos fűszeres zamatát és illatát a történelmi borvidék napsütötte lankáiból táplálkozó szőlőfajta adja, melyet a sajátos szüretelés és az évszázados múltú riolit-tufába vájt, nemespenésszel borított egri pincékben történő hagyományos tölgyfaérlelés tovább gazdagít és nemesít.

Ár: 2.500 HUF

Ottonel Muskotály (száraz)

Közepes termőképességű, korán érő, közepes mennyiségű cukrot és kevés savat tartalmaz. Általában 17-19 mustfokkal szüreteljük. Borainak extrakttartalma közepes, illata narancsvirágra emlékeztet és zamatanyag tartalma nagy. Önmagában vagy desszertborként ajánljuk 12-14 0C-on.

Ár: 2.500 HUF

Ottonel Muskotály (édes)

Közepes termőképességű, korán érő, édes, közepes mennyiségű cukrot és kevés savat tartalmaz. Általában 17-19 mustfokkal szüreteljük. Borainak extrakttartalma közepes, illata narancsvirágra emlékeztet és zamatanyag tartalma nagy. Önmagában vagy desszertborként ajánljuk 12-14 0C-on.

Ár: 2.500 HUF

Dolce Vita (édes)

Kései szüretelésű Ottonel Muskotály szőlőfajtából készült édes desszertbor. Készítési eljárása hasonló a jegboréhoz. Jellemzően ezt a fajtát magas szőlőcukor tartalommal szüreteljük. Aranysárga színű, ízvilágában finom illatú és zamatú, lágy savtartalmú fehérbor. 
Fogyasztása 12 0C-on ajánlott.

Ár: 4.900 HUF

Pinot Blanc

Fehér burgundi szőlőfajta. Fő illat- és íz jegyei: Dió, mandula, új kis fahordós érlelés után pörkölt mogyoró. A szakirodalom a szőlőfajtából készült borokhoz grillezett halakat, sashimit, kagylót, zöldfűszeres curry ételeket ajánl, de mi szívesen kóstolnánk friss kecskesajthoz vagy mozzarellához is.

Ár: 1.500 HUF

Chardonnay

Franciaországból származó világfajta, hazája Burgundia. A szőlőfajta viszonylag hamar ébred téli álmából, így a tavaszi fagyok komoly kockázati tényezőt jelenthetnek számára. Fontos erre tekintettel lenni, ha hűvösebb éghajlatú borvidéken készül. A karakteres aromák visszafogása érdekében rövidebb ideig tartják hordóban a bort, illetve nagyobb vagy öregebb hordót használnak. 

Ár: 1.500 HUF

Egri Csillag (száraz)

Az Egri csillag egy fiatalos, könnyed száraz fehér bor. Színe a zöldes fehér színárnyalattól a zöldessárga, sárga színárnyalatig változhat, a készítéséhez felhasznált fajták függvényében. Íze friss és üde, intenzíven gyümölcsös. Illatában a gyümölcsök mellett a virágos jegyek is megjelennek. Az Egri csillag legalább négy, az egri borvidéken termelt bor házasításából készül. A felhasznált borfajták legalább fele magyar fajta kell legyen, azaz olaszrizling, hárslevelű, leányka, királyleányka, zengő vagy zenit.

Ár: 3.500 HUF

Királyleányka (félszáraz)

Az erdélyi eredetű hagyományos magyar fehér borszőlőfajta sok törődést kíván, de hízelgő virágillatával, szép zamataival, egyediségével sokak számára kedves bort eredményez. A hungarikumok sorába tartozik ez a régi magyar fajta. Bora visszafogott illatvilágú, sokszor szőlőcukorra emlékeztető kellemesen savas, üde. Házasításokhoz gyakran használják kellemes neutrális íz világa és határozott savai miatt. Ideális társa illatos fajtáknak. Fiatalon célszerű elfogyasztani, ez a bor nem évtizedekre szól. A könnyű nyári bor kedvelt alapanyaga.

Ár: 2.500 HUF

Sauvignon Blanc

A Sauvignon Blanc a világ egyik legismertebb fehérborszőlő-fajtája, az egyetlen olyan világfajta, amelynek borát az aromatikus fehérborok között tartják számon. Jellegzetes illat- és ízvilága az utóbbi évtized egyik siker fajtájává tette. Nem a hosszas fahordós érlelést kedveli, 3-4 éves kora után kevés értéket tud felmutatni. A bor olyannyira jellegzetes, hogy rengeteg étellel alkot hosszú évszázadok óta különösen jó párost. 

Ár: 1.500 HUF

Eger Borászat

Rosé

Félszáraz egri Rosé

Ár: 1.900 HUF

Irsai Olivér (száraz)

Friss, üde, gyümölcsös száraz fehér bor melyet szőlővirágos intenzív illat kísér. 9-10 ℃- on szárnyas sültekhez illetve gyümölcsös desszertekhez ajánljuk.

Ár: 3.500 HUF

Rajnai Rizling (száraz)

Az intenzív gyümölcsös jegyeknek és a markáns savaknak köszönhetően a palackban egyfajta könnyedség fedezhető fel. 8-10 ℃ -on tésztafélékhez, halakhoz vagy szárnyasokhoz kiváló választás lehet.

Ár: 3.500 HUF

Zenit (gyöngyözőbor) (száraz)

A bor kellemes, gyümölcsös ízvilága a tavasz hangulatát, illatát idézi meg. Kiváló választás lehet egy meleg nyári napon. 8-10 ℃ -on szárnyas és halas ételek mellé ajánljuk. 

Ár: 2.500 HUF

Látogasson el az egri pincénkbe ahol a borok mellé fogyaszthatnak házi pogácsát, zsíros kenyeret illetve sajt- és hústálakat.

A fenti listában találhatóak a palackozott boraink. Ezen kívül értékesítünk lédig kimérős borokat is melyeket 2 literes műanyag palackos kiszerelésben tudnak megrendelni vagy a pincénkben elfogyasztani. Jelenleg az alábbi kimérős borok elérhetőek:

Lédig fehérborok:

Lédig vörösborok:

Rosé Cuvée:

Cabernet, Merlot és Kékfrankos szőlőből készült száraz és félszáraz rosébor
1000 HUF / liter

Borok rendelése:

Az árak tartalmazzák az ÁFA-t és 0,75 literes palackokra értendőek kivéve a jégborok esetében, illetve a lédig kimérős borokat 2 literes műanyag palackokban értékesítjük. Az itt felsorolt borainkat meg tudják rendelni telefonon, e-mailen keresztül illetve az alábbi mezők kitöltésével. Kérjük adja meg a pontos nevét, címét, telefonos valamint internetes elérhetőségét. A kiszállítás 5 munkanapon belül Magyarország területén érhető el 3.500 forinttól. A kiszállítás díja változik a megrendelt mennyiség alapján. A fizetés utánvéttel történik a futárnál. Rendszeres rendelés esetén kedvezményeket biztosítunk és év végén megajándékozzuk törzsvendégeinket.

Kérem adja meg a kiszállítás pontos címét (emelet, ajtó)
Kérem írja le a megrendelni kívánt borokat tételesen felsorolva és a pontos darabszámot

Tájékoztatjuk, hogy az itt megadott adatok nem lesznek tárolva, illetve továbbítva harmadik fél felé. A kiszállítás teljesítése után az adataik törlésre kerülnek és új rendelés esetén ismételten meg kell adnia azokat. 

Szeretettel várjuk

Nyitvatartás:

Március 01.- Október 31. : 08:00-20:00
November 01.- Február 28. : 08:00-18:00