White wines

Egri Leányka

Erdélyből származó, minőségi száraz fehérborszőlő-fajta. Bőtermő, korán érő, közepes cukortartalmú. Bora diszkréten nektár illatú és ízű, többnyire lágy. Extrakttartalma közepes. Az Egri leánykát szárnyasokhoz, borjú- és báránysültekhez ajánljuk 12-14 0C-ra hűtve.

Ár: 1.500 HUF

Tramini

Fehér félédes bor. A Tramini csodálatos fűszeres zamatát és illatát a történelmi borvidék napsütötte lankáiból táplálkozó szőlőfajta adja, melyet a sajátos szüretelés és az évszázados múltú riolit-tufába vájt, nemespenésszel borított egri pincékben történő hagyományos tölgyfaérlelés tovább gazdagít és nemesít.

Ár: 1.500 HUF

Ottonel Muskotály

Közepes termőképességű, korán érő, édes, közepes mennyiségű cukrot és kevés savat tartalmaz. Általában 17-19 mustfokkal szüreteljük. Borainak extrakttartalma közepes, illata narancsvirágra emlékeztet és zamatanyag tartalma nagy. Önmagában vagy desszertborként ajánljuk 12-14 0C-on.

Ár: 1.500 HUF

Dolce Vita

Kései szüretelésű Ottonel Muskotály szőlőfajtából készült édes desszertbor. Készítési eljárása hasonló a jegboréhoz. Jellemzően ezt a fajtát magas szőlőcukor tartalommal szüreteljük. Aranysárga színű, ízvilágában finom illatú és zamatú, lágy savtartalmú fehérbor. 
Fogyasztása 12 0C-on ajánlott.

Ár: 3.000 HUF

Pinot Blanc

Fehér burgundi szőlőfajta. Fő illat- és íz jegyei: Dió, mandula, új kis fahordós érlelés után pörkölt mogyoró. A szakirodalom a szőlőfajtából készült borokhoz grillezett halakat, sashimit, kagylót, zöldfűszeres curry ételeket ajánl, de mi szívesen kóstolnánk friss kecskesajthoz vagy mozzarellához is.

Ár: 1.500 HUF

Chardonnay

Franciaországból származó világfajta, hazája Burgundia. A szőlőfajta viszonylag hamar ébred téli álmából, így a tavaszi fagyok komoly kockázati tényezőt jelenthetnek számára. Fontos erre tekintettel lenni, ha hűvösebb éghajlatú borvidéken készül. A karakteres aromák visszafogása érdekében rövidebb ideig tartják hordóban a bort, illetve nagyobb vagy öregebb hordót használnak. 

Ár: 1.500 HUF

Egri Csillag

Az Egri csillag egy fiatalos, könnyed száraz fehér bor. Színe a zöldes fehér színárnyalattól a zöldessárga, sárga színárnyalatig változhat, a készítéséhez felhasznált fajták függvényében. Íze friss és üde, intenzíven gyümölcsös. Illatában a gyümölcsök mellett a virágos jegyek is megjelennek. Az Egri csillag legalább négy, az egri borvidéken termelt bor házasításából készül. A felhasznált borfajták legalább fele magyar fajta kell legyen, azaz olaszrizling, hárslevelű, leányka, királyleányka, zengő vagy zenit.

Ár: 2.000 HUF

Királyleányka

Az erdélyi eredetű hagyományos magyar fehér borszőlőfajta sok törődést kíván, de hízelgő virágillatával, szép zamataival, egyediségével sokak számára kedves bort eredményez. A hungarikumok sorába tartozik ez a régi magyar fajta. Bora visszafogott illatvilágú, sokszor szőlőcukorra emlékeztető kellemesen savas, üde. Házasításokhoz gyakran használják kellemes neutrális íz világa és határozott savai miatt. Ideális társa illatos fajtáknak. Fiatalon célszerű elfogyasztani, ez a bor nem évtizedekre szól. A könnyű nyári bor kedvelt alapanyaga.

Ár: 1.500 HUF

Sauvignon Blanc

A Sauvignon Blanc a világ egyik legismertebb fehérborszőlő-fajtája, az egyetlen olyan világfajta, amelynek borát az aromatikus fehérborok között tartják számon. Jellegzetes illat- és ízvilága az utóbbi évtized egyik siker fajtájává tette. Nem a hosszas fahordós érlelést kedveli, 3-4 éves kora után kevés értéket tud felmutatni. A bor olyannyira jellegzetes, hogy rengeteg étellel alkot hosszú évszázadok óta különösen jó párost. 

Ár: 1.500 HUF

Rosé

Félszáraz egri Rosé

Ár: 1.500 HUF

In the list above you can find our bottled wines. We also sell wines that can be purchased in 2-liter plastic bottles. Currently, the following wines are available:

White wines:

  • Egri Leányka (dry) 600 HUF / liter
  • Rizling-Zenit Cuvée (dry) 600 HUF / liter
  • Tramini (half sweet) 600 HUF / liter
  • Ottonel Muskotály (sweet) 600 HUF / liter
  • Chardonnay (dry) 600 HUF / liter

Red wines:

  • Egri Cuvée (dry) 600 HUF / liter
  • Egri Kékfrakos (dry) 600 HUF / liter
  • Merlot (dry) 600 HUF / liter
  • Medina (sweet) 600 HUF / liter
  • Cabernet Cuvée (Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc grapes) 1000 HUF / liter

Rosé Cuvée:

Cabernet, Merlot és Kékfrankos grapes dry and half dry roséwine 600 HUF / liter